dinsdag 10 augustus 2010

Pasta met kip / champignons

Ingrediënten :
voor 4 personen - 5 points pp.

  • 400 gr. gekookte pasta
  • 520 gr kipfilet in blokjes gesneden
  • 400 gr champignons
  • 8 koffiel. margarine
  • 40 gr. bloem
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetl. basilicum
  • 6 takjes peterselie
  • 50 ml. sherry of port
  • peper
  • zout
Bereiding:

  1. Bestrooi de in blokjes gesneden kip met zout , peper en basilicum
  2. Meng het door elkaar
  3. Knip de peterselie fijn
  4. Braad in een pan of wok de kippenblokjes lichtbruin in de margarine
  5. Schep ze uit de pan en houd ze warm
  6. Roer de bloem door het bakvet en giet er al roerend scheutje voor scheutje 10 cl water bij
  7. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat
  8. Verkruimel de bouillonblokje in de saus , voeg de kip , peterselie sherry/ port en de champignons toe
  9. Verwarm het geheel nog 1 minuut
  10. Breng verder op smaak met zout en peper
  11. Serveer er de pasta bij .

Geen opmerkingen: