voor 4 personen - 5 points pp.
- 400 gr. gekookte pasta
- 520 gr kipfilet in blokjes gesneden
- 400 gr champignons
- 8 koffiel. margarine
- 40 gr. bloem
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 eetl. basilicum
- 6 takjes peterselie
- 50 ml. sherry of port
- peper
- zout
- Bestrooi de in blokjes gesneden kip met zout , peper en basilicum
- Meng het door elkaar
- Knip de peterselie fijn
- Braad in een pan of wok de kippenblokjes lichtbruin in de margarine
- Schep ze uit de pan en houd ze warm
- Roer de bloem door het bakvet en giet er al roerend scheutje voor scheutje 10 cl water bij
- Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat
- Verkruimel de bouillonblokje in de saus , voeg de kip , peterselie sherry/ port en de champignons toe
- Verwarm het geheel nog 1 minuut
- Breng verder op smaak met zout en peper
- Serveer er de pasta bij .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten