vrijdag 29 augustus 2008

Quiche met broccoli en spekjes


Ingrediënten:
voor 6 à 8 punten

  • 1 vel uitgerold bladerdeeg
  • 15 sneetjes gerookt spek
  • 1 kleine broccoli
  • 2 dl. room
  • 4 eieren
  • 4 eetl. dennenpitten
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snij de broccoli in roosjes en kook gedurende 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken
  2. Snij het spek in stukjes
  3. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het papier in een taartvorm met een doorsnede van 28 cm. Doorprik het deeg enkele keren met een vork en verdeel er de roosjes broccoli over
  4. Klop de eieren en de room en meng met de stukjes spek. Kruid met peper en zout en giet over de broccoli. Verdeel er ook de dennenpitten over
  5. Schuif gedurende 40 à 45 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. Als de quiche te bruin wordt tijdens het bakken, dek ze dan lichtjes af met aluminiumfolie. Prik met een mes in de quiche om te zien of ze genoeg gebakken is. Het mes moet er droog uitkomen
  6. Laat de quiche wat afkoelen, voor u ze uit de vorm haalt. Serveer koud of lauw, met een fris slaatje als voorgerecht, als lunch of in kleine porties als hapje

origineel recept: Colruyt

Geen opmerkingen: