dinsdag 10 augustus 2010

Baskische kip

Ingrediënten :
voor 6 personen - 5 points pp.
  • 4 grote tomaten
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 takjes peterselie
  • 3 sneetjes bayonne ham
  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 4 koffielepels olijfolie
  • 1 kip van 1,2 kg in stukken
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie )
  • peper en zout
Bereiding :

  1. Was de tomaten en maak er een inkerving in
  2. Dompel ze enkele secondenonder in kokend water , laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze
  3. Snijd de tomaten in stukjes
  4. Pel de uien en het knoflookteentje en hak deze fijn
  5. Was de peterselie en hak ook deze fijn
  6. Snij de sneetjes ham in 2
  7. Verwijder het vel van de kip
  8. Snij de paprika's in reepjes (verwijder wel de zaadlijsten)
  9. Verhit 2 koffiel. olijfolie in een pan en bak er gedurende 30 sec. de sneetjes ham langs elke kant in aan
  10. Haal ze uit de pan en leg er de stukken kip in
  11. Bak de kip 10 minuten aan, kruid het met peper en zout en paprikapoeder
  12. Haal de kip uit de pan en hou deze warm
  13. Verhit de resterende olie in de pan en fruit er de ui in aan
  14. Voeg de tomaten, de knoflook en het kruidentuiltje toe
  15. Leg er de kip op, zet de deksel op de pan en laat 35 min. stoven op een laag vuurtje
  16. Draai de stukken regelmatig om
  17. Haal net voor het opdienen het kruidentuiltje eruit, en voeg er de sneetjes ham toe
  18. Warm het geheel nog even op
  19. Leg de stukkenkip op een schaal, leg erop een sneetje ham over en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie

Geen opmerkingen: