voor 6 personen - 5 points pp.
- 4 grote tomaten
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 4 takjes peterselie
- 3 sneetjes bayonne ham
- 2 rode paprika's
- 1 groene paprika
- 4 koffielepels olijfolie
- 1 kip van 1,2 kg in stukken
- 1 koffiel. paprikapoeder
- 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie )
- peper en zout
- Was de tomaten en maak er een inkerving in
- Dompel ze enkele secondenonder in kokend water , laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze
- Snijd de tomaten in stukjes
- Pel de uien en het knoflookteentje en hak deze fijn
- Was de peterselie en hak ook deze fijn
- Snij de sneetjes ham in 2
- Verwijder het vel van de kip
- Snij de paprika's in reepjes (verwijder wel de zaadlijsten)
- Verhit 2 koffiel. olijfolie in een pan en bak er gedurende 30 sec. de sneetjes ham langs elke kant in aan
- Haal ze uit de pan en leg er de stukken kip in
- Bak de kip 10 minuten aan, kruid het met peper en zout en paprikapoeder
- Haal de kip uit de pan en hou deze warm
- Verhit de resterende olie in de pan en fruit er de ui in aan
- Voeg de tomaten, de knoflook en het kruidentuiltje toe
- Leg er de kip op, zet de deksel op de pan en laat 35 min. stoven op een laag vuurtje
- Draai de stukken regelmatig om
- Haal net voor het opdienen het kruidentuiltje eruit, en voeg er de sneetjes ham toe
- Warm het geheel nog even op
- Leg de stukkenkip op een schaal, leg erop een sneetje ham over en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten