dinsdag 10 augustus 2010

Gegratineerd witlof met zalm

Ingrediënten. voor 1 persoon - 5,5 points pp.
  • 2 witlofstronken
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • 15 gr. mascarponekaas
  • nootmuskaat
  • 3 koffiel. geraspte gruyèrekaas, light
  • peper 
  • zout
Bereiding:

 
  1. Verwarm de oven op grillstand
  2. Stoof de witlof in een pan op een ww-bakvel
  3. Kruid met peper en zout
  4. Omwikkel de stronkjes met de sneetjes zalm en leg je in een kleine ovenschotel
  5. Smelt de mascarpone in het kookvocht van het witlof en kruid met nootmuskaat
  6. Giet over de witlof en bestrooi met de gruyère en laat gratineren in de oven (15 minuten)
  7. (Kan op voorhand klaargemaakt worden en opnieuw worden opgewarmd.)

Geen opmerkingen: