dinsdag 10 augustus 2010

Aardappeltaartje met wortelen en prei

Ingrediënten:
voor 4 personen - 2,5 p/persoon
  • 300 gr. aardappelen
  • 100 gr. wortelen
  • 100 gr. preiwit
  • groentebouillon van een blokje (om in te koken)
  • 10 cl. magere melk
  • 2 eieren
  • 40 gr. geraspte gruyére, light
  • 1 koffiel. olie
  • zout
  • peper van de molen
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 240 °C (stand 8
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in hele fijne plakjes (zoals chips)
  3. Snijd de groenten in fijne julienne(luciferhoutjes), doe ze in de bouillon en laat ze gedurende 4 minuten doorkoken op een laag vuurtje
  4. Doe dan in een vergiet en laat uitlekken en zet het in een schaaltje apart
  5. Klop de eieren op met de geraspte kaas,voeg de melk toe en kruid met zout en peper
  6. Giet het ei-melkmengsel over de groenten
  7. Leg bakpapier in de taartvormpjes en zorg ervoor dat het papier een beetje over de rand komt
  8. Bestrijk het papier met de olie
  9. Leg de helft van de aardappelchips dakpansgewijs in de vormpjes
  10. Verdeel er de groenten over, herhaal tot alle groenten op zijn en eindig met een laagje aardappel
  11. Plaats gedurende 40 min. in de oven
  12. Laat ze gedurende 10-12 min. lauwwarm worden en haal uit de vormpjes
  13. Dien ze op met een gemengde salade

Geen opmerkingen: