voor 4 personen - 2,5 p/persoon
- 300 gr. aardappelen
- 100 gr. wortelen
- 100 gr. preiwit
- groentebouillon van een blokje (om in te koken)
- 10 cl. magere melk
- 2 eieren
- 40 gr. geraspte gruyére, light
- 1 koffiel. olie
- zout
- peper van de molen
- Verwarm de oven voor op 240 °C (stand 8
- Schil de aardappelen en snijd ze in hele fijne plakjes (zoals chips)
- Snijd de groenten in fijne julienne(luciferhoutjes), doe ze in de bouillon en laat ze gedurende 4 minuten doorkoken op een laag vuurtje
- Doe dan in een vergiet en laat uitlekken en zet het in een schaaltje apart
- Klop de eieren op met de geraspte kaas,voeg de melk toe en kruid met zout en peper
- Giet het ei-melkmengsel over de groenten
- Leg bakpapier in de taartvormpjes en zorg ervoor dat het papier een beetje over de rand komt
- Bestrijk het papier met de olie
- Leg de helft van de aardappelchips dakpansgewijs in de vormpjes
- Verdeel er de groenten over, herhaal tot alle groenten op zijn en eindig met een laagje aardappel
- Plaats gedurende 40 min. in de oven
- Laat ze gedurende 10-12 min. lauwwarm worden en haal uit de vormpjes
- Dien ze op met een gemengde salade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten