5 punten pp
- 400 gr. gekookte pasta
- 520 gr. kipfilet in blokjes gesneden
- 400 gr. champignons (bereid gewogen)
- 8 koffiel. margarine
- 40 gr. bloem
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 eetl. basilicum
- 6 takjes peterselie
- 50 ml. sherry of porto
- peper
- zout
- Bestrooi de in blokjes gesneden kip met zout,peper en basilicum. Meng door elkaar
- Knip de peterselie fijn
- Braad in een pan of wok de kippenblokjes lichtbruin in de margarine.Schep ze uit de pan en houd ze warm
- Roer de bloem door het bakvet en giet al roerend scheutje voor scheutje water bij
- Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat
- Verkruimel de bouillontablet in de saus,voeg kip,peterselie,porto en gestoofde champignons toe
- Nog 1 min verder opwarmen
- Breng verder op smaak en serveer met de pasta (nog extra bij tellen)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten