dinsdag 10 augustus 2010

Kipblokjes met kruidenportosaus en tagliatelle

Ingrediënten:
5 punten pp
  • 400 gr. gekookte pasta
  • 520 gr. kipfilet in blokjes gesneden
  • 400 gr. champignons (bereid gewogen)
  • 8 koffiel. margarine
  • 40 gr. bloem
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetl. basilicum
  • 6 takjes peterselie
  • 50 ml. sherry of porto
  • peper
  • zout
Bereiding:
  1. Bestrooi de in blokjes gesneden kip met zout,peper en basilicum. Meng door elkaar
  2. Knip de peterselie fijn
  3. Braad in een pan of wok de kippenblokjes lichtbruin in de margarine.Schep ze uit de pan en houd ze warm
  4. Roer de bloem door het bakvet en giet al roerend scheutje voor scheutje water bij
  5. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat
  6. Verkruimel de bouillontablet in de saus,voeg kip,peterselie,porto en gestoofde champignons toe
  7. Nog 1 min verder opwarmen
  8. Breng verder op smaak en serveer met de pasta (nog extra bij tellen)

Geen opmerkingen: