dinsdag 13 juli 2010

Scampi op Provençaalse wijze

Ingrediënten:
voor 2 personen, 6 points per persoon
  • 300 gr. gekookte rijst
  • 240 gr. gepelde scampi
  • 1 gele, rode en groene paprika
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 250 gr. champignons
  • 2 koffiel. olie
  • 1 knoflookteentje
  • pili-pili
  • Provençaalse kruiden
  • peper
  • zout
Bereiding:
  1. Maak de paprika's, de ui en de champignongs schoon, hak zefijn enlaat ze samen met de fijngehakte knoflook zacht worden in een bodempje water.
  2. Voeg de tomaten en de pili-pili toe en laat voor de helft inkoken.
  3. Bestrooi de scampi met de Provençaalse kruiden en bak ze in de olie.
  4. Verdeel de gekookte rijst over 2 bordenen leg er de scampi op.  Overgiet met de saus.

Geen opmerkingen: