dinsdag 13 juli 2010

Aardappelpartjes uit de oven

Ingrediënten:
voor 4 personen, 3 points per persoon
  • 800 gr. geschilde aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 knoflookteentje
  • 4 koffiel. olijfolie
  • 1/2 koffiel. gedroogde oregano
  • 1/2 koffiel. paprikapoeder
  • peper
  • zout
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden.  Snijd elke aardappelhelft overlangs in 4 gelijke stukken (per aardappel bekomt men dus 8 partjes)
  3. Pel de sjalotten en de knoflook en hak ze fijn.  Meng met de oregano en het paprikapoeder.
  4. Doe de aardappelpartjes in een plastieken zak.  Voeg de olijfolie toe en schud goed.
  5. Leg een vierkant bakvel in een ovenschotel en schik hierop de aardappelpartjes.
  6. Bestrooi met het kruidenmengsel en kruid bij met peper en zout
  7. Plaats de schotel 30 tot 40 min. in de voorverw

Geen opmerkingen: