dinsdag 13 juli 2010

Macaronischotel

Ingrediënten:
voor 4 personen, 7,5 point per persoon
  • 600 gr. gekookte macaroni
  • 150 gr. magere hesp
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 1 eetl. olie
  • gedroogde thijm
  • zout
  • peper
voor de saus:
  • 200 ml. magere melk
  • 2 eieren
  • 60 gr. geraspte kaas, 20 % v.g.
  • 2 eetl. maïszetmeel
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Stoof de ui, de paprika, de knoflook en de in blokjes gesneden hesp enkele minuten in de olie en kruid met thijm, peper en zout.
  3. Meng de bereiding onder de gekookte pasta en schep het vervolens in een ovenschotel.  Verdeel er de tomaten over.
  4. Klop voor de saus de eieren los met de melk, het maïszetmeel en de geraspte kaasen git dit over het gerecht.  Plaats de schotel gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen: