woensdag 7 oktober 2009

Gevogeltesuprême met saffraan


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 25 gr. boter
  • 1/2 blokje gevogeltebouillon
  • 1 eetl. bieslook
  • 1 dl. slagroom
  • 1 sjalot
  • peper
  • zout
  • safraandraadjes
  • 2 dl. witte wijn
  • 2 kippenborsten

Bereiding:

  1. Ontbeen het borstvlees en snijd het in de lengte in tweeën. Braad het goudbruin op een hevig vuur in een stoofpan met de gesmolten boter
  2. Haal de stukken gevogelte uit de stoofpan zodra ze goudbruin zijn aan beide kanten en leg nu de fijngehakte sjalot in de pan. Laat zachtjes stoven
  3. Leg het vlees weer in de stoofpan zodra de sjalotten glazig zijn
  4. Overgiet alles met de witte wijn en 1 dl water. Voeg hier het verkruimelde bouillonblokje aan toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter, leg het deksel gedeeltelijk op de pan en laat nog 15 min. lichtjes sudderen
  5. Haal het deksel eraf en laat nog 5 min. sudderen
  6. Voeg ten slotte de room toe, samen met de saffraan en de bieslook
  7. Breng op smaak en laat alles nog enkele minuten sudderen. Serveer met groene pasta

Tip:
Voeg de saffraan pas op het allerlaatste moment toe: als saffraan te lang meekookt, verliest het zijn aroma

origineel recept: GB recepten

Geen opmerkingen: