
Ingrediënten:
voor 4 personen
voor 4 personen
- 1,5 kg mosselen
- 1 prei
- 2 wortelen
- 1 grote ui
- 1 tak groene selder
- 1/2 venkelknol
- 250 gr. kerstomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 à 2 dl room
- droge, witte wijn
- enkele takjes tijm
- enkele takjes dragon
- enkele sprietjes bieslook
- peper en zout
- aluminiumfolie of 4 Q-bags
Bereiding:
- Was de mosselen en de groenten. Snij de prei, wortelen, 2 venkelbladeren en de selder in julienne (dunne reepjes van 5 cm lang). Snij de ui in dunne halve ringen. Doe de groenten in een grote kom
- Snij de kerstomaatjes doormidden en voeg ze bij de groenten. Snipper dragon fijn, rits de tijmblaadjes van de steeltjes en snij de peterselie grof. Pel de teentjes look en snipper fijn. Strooi alle kruiden over de groenten. Kruid met peper en zout. Schep alles goed door elkaar
- Als u geen Q-bags gebruikt, maak dan zelf papillotten van stevig aluminiumfolie
- Verdeel de groenten en de mosselen over de Q-bags of de papillotten. Doe ze niet te vol, want de mosselen gaan open tijdens het garen
- Giet in elke Q-bag enkele eetlepels room en witte wijn. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht
- Leg de pakketjes met de doorzichtige folie naar boven op de hete barbecuegrill tot de mosselen open gaan
- Open de Q-bags aan tafel door de doorzichtige folie te verwijderen
origineel recept: Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten