
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 600 gr. finettes varkensvlees of wokreepjes varken
- 500 gr. broccoli (1 broccolistengel of diepvries)
- 2 koppen paprikareepjes
- 70 gr. dennenpitten
- 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
- 2,5 dl. kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 2,5 dl. heet water)
- instantsausbinder
- ketjap manis
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- aluminiumfolie
- tagliatelle
Bereiding:
- Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien
- Laat de diepgevroren broccoli gedurende 1 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of 3 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Snij de roosjes en de stengels in kleine stukjes
- Leg de dennenpitten op een stuk aluminiumfolie en laat ze 2 à 3 min. kleuren onder de grill (op ongeveer 7 cm). Controleer regelmatig, want ze kunnen heel snel aanbranden
- Verhit de olie in een brede pan of in de wok en bak er de finettes of wokreepjes aan alle kanten goudbruin in (niet allemaal tegelijk, zodat ze gemakkelijk kunnen kleuren)
- Pers het knoflookteentje uit boven het vlees. Voeg de broccoli en de (diepgevroren) paprikareepjes toe. Laat al roerend nog 3 min. verder bakken
- Voeg de kippenbouillon toe en laat goed doorkoken. Bind indien nodig met wat instantsausbinder
- Breng op smaak met ketjap manis en kruid indien nodig met peper en zout. Werk af met de geroosterde dennenpitten
- Serveer met tagliatelle
origineel recept: Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten