maandag 20 oktober 2008

Kippengumbo


Ingrediënten:
voor 4 personen

  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 2 eetl. bloem
  • 8 stengels witte selder
  • Solo Bakken en Braden
  • 4 dl. gevogeltebouillon
  • zout
  • 500 gr. kipfilet
  • 1 koffielepel zwarte peper
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje fijgehakte look
  • 2 uien

Bereiding:

  1. Snij de kipfilets in blokjes en meng met de kruiden en de bloem
  2. Snij ook de selder, uien en paprika in blokjes
  3. Verhit een wok met wat Solo erin en roerbak de kippenblokjes. Voeg de gesneden groenten toe en overgiet met de bouillon. Laat afgedekt 10 minuten garen
  4. Voeg eventueel een snuifje zout toe
  5. Serveer met rijst

origineel recept: Solo

Geen opmerkingen: