
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 300 gr. polenta
- 1 l. water
- 4 eetl. paprikablokjes
- veelkleurige peper
- 100 gr. zure room
- 100 gr. yoghurt
- 1 koffiel. geraspte mierikswortel
- Solo Vloeibaar
- barbecuekruiden of aardappelzout
Bereiding:
- Kook de polenta in kokend water zoals vermeld op de verpakking. Meng op het allerlaatste moment de paprikablokjes onder het stollende mengsel
- Als de polenta klaar is, giet je hem in een met Solo vloeibaar ingestreken taartvorm. Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast
- Maak intussen een sausje met de zure room, de yoghurt en de mierikswortel
- Als de polenta voldoende is opgesteven, draai je alles op zijn kop om te ontvormen. Snij spiesjes van de polenta en wrijf ze in met Solo Vloeibaar of vleesmarinade en kruid met barbecuekruiden of aardappelzout
- Grill de stukken 5 minuten op een hete grill
- Dien op met het mierikswortelsausje en als antipasti groentjes of salade
origineel recept: Solo
Geen opmerkingen:
Een reactie posten