Ingrediënten:
Voor +/- 6 personen
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 eieren
- 10 afgestreken soepl. suiker
- 12 afgestreken soepl. maïzena
- 1 l. melk
Bereiding:
- Neem 5 eierdooiers en roer er de suiker en de vanillesuiker door tot je een egale massa krijgt. Laten rusten
- Breng ¾ melk aan de kook, ¼ melk dient voor het oplossen van het maïspoeder. Als de melk kookt neem je ze van het vuur en voeg er onder voortdurend roeren de maïzena-oplossing aan toe. Goed blijven roeren
- Nu kan je best de maïzenapap afkoelen door de pot in koud water te zetten. Blijven roeren om klontervorming te voorkomen
- Klop het eiwit tot sneeuw
- Na +/- 5 min. afkoeling van de pap mag je de eiersuiker-mengeling aan de pap toevoegen en dit alles zeer goed mengen. Als alles goed gemengd is voeg je het eiwit toe
- Laten afkoelen in de ijskast. Opdienen met aardbeien of rode besjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten