maandag 6 oktober 2008

Chantilly room

Ingrediënten:

Voor +/- 6 personen

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 10 afgestreken soepl. suiker
  • 12 afgestreken soepl. maïzena
  • 1 l. melk

Bereiding:

  1. Neem 5 eierdooiers en roer er de suiker en de vanillesuiker door tot je een egale massa krijgt. Laten rusten
  2. Breng ¾ melk aan de kook, ¼ melk dient voor het oplossen van het maïspoeder. Als de melk kookt neem je ze van het vuur en voeg er onder voortdurend roeren de maïzena-oplossing aan toe. Goed blijven roeren
  3. Nu kan je best de maïzenapap afkoelen door de pot in koud water te zetten. Blijven roeren om klontervorming te voorkomen
  4. Klop het eiwit tot sneeuw
  5. Na +/- 5 min. afkoeling van de pap mag je de eiersuiker-mengeling aan de pap toevoegen en dit alles zeer goed mengen. Als alles goed gemengd is voeg je het eiwit toe
  6. Laten afkoelen in de ijskast. Opdienen met aardbeien of rode besjes

Geen opmerkingen: