dinsdag 16 september 2008

Visvinkjes in paprikasaus


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • ± 6 visvinkjes (diepvries, Kelvin)
  • 200 gr. paprikareepjes
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 3 eetl. lichte room
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 ml. droge witte wijn
  • 4 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • instantsausbinder

Bereiding:

  1. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onder kokend water houdt) en snij in blokjes
  2. Snipper de ui fijn
  3. Verhit de olijfolie en stoof de ui glazig
  4. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat al roerend even stoven
  5. Doe er de stukjes tomaat en de witte wijn bij en kruid met peper en zout. Leg er de diepgevroren visvinkjes bovenop, dek af en laat zachtjes gaar worden (10 à 15 min.), zonder te laten koken
  6. Voeg de room toe aan de jus, snipper de basilicum erover en bind lichtjes met instantsausbinder
  7. Serveer met verse pasta of rijst

origineel recept: Colruyt

Geen opmerkingen: