zondag 17 augustus 2008

Viskrokantjes met farfalle en worteltjes


Ingrediënten:
voor 4 personen

  • 800 gr. viskrokantjes (voorgebakken, gepaneerde vis) of fishsticks (diepvries)
  • 4 verse wortelen, in schijfjes
  • 400 gr. tomatenstukjes met verse basilicum en kruiden (blik)
  • 400 gr. farfalle (pastastrikjes)
  • 1 ui
  • 3 à 4 eetl. olijfolie
  • 1,5 eetl. kruidentuiltje
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper de ui fijn
  2. Snij de verse wortelen in flinterdunne schijfjes
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat de ui glazig stoven
  4. Voeg de wortelschijfjes toe en roer om. Doe er de tomatenstukjes bij. Kruid met peper en zout en het kruidentuiltje en laat afgedekt 10 à 15 min. zachtjes sudderen
  5. Kook de farfalle gaar in 4 l. lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking) en giet af. Roer door de tomatensaus
  6. Verhit intussen 2 à 3 eetl. olijfolie in een braadpan en leg er de diepgevroren viskrokantjes in. Laat op een zeer matig vuur gaar bakken gedurende 15 à 20 min. Regelmatig omdraaien

origineel recept: Colruyt

Geen opmerkingen: