
Een lekker receptje gekregen van mijn vriendin en ex-collega Catherine.
Ingrediënten:
voor 4 of 6 personen
- 500 gr. mascarpone
- 4 eieren (4 eierdooiers en 3 eiwitten)
- 5 eetl. suiker
- 2 koppen sterke koffie
- 1 pakje lange vingers
- 4 eetl. Amaretto
- cacaopoeder
Bereiding:
- Klop 4 eierdooiers met 3 eetl. suiker tot een homogene massa
- Klop de 3 eiwitten met de rest van de suiker op tot pieken. Spatel deze onder de bereiding en voeg er vervolgens de mascarpone aan toe
- Meng in een andere kom de koffie en de Amaretto en doop er snel één na één de lange vingers in
- Leg in een diepe schotel afwisselend een laag lange vingers en een laag mascarponemengsel. Werk de tiramisu zo laag per laag af en eindig met een laagje mascarponemengsel
- Laat het geheel 12 uur rusten in de koelkast
- Net voor het opdienen bestrooit u de tiramisu met wat cacaopoeder
Geen opmerkingen:
Een reactie posten