zondag 17 augustus 2008

Gepocheerde zalm met pappardelle en notensla

Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 450 gr. zalmfilet
  • 350 gr. pappardelle
  • 1 bosje basilicum
  • 25 gr. pijnboompitten
  • 20 gr. geraspte parmezaan
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 dl. olijfolie

Bereiding:

  1. Leg de zalmfilet in een kookpan en doe er water bij tot hij onder staat. Zet op het vuur en laat de zalm gedurende 5 min. goed warmen, maar net niet koken. Laat de zalmfilets afkoelen op een bord en snij ze in grove stukken
  2. Kook 350 gr. pappardelle gaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Maak de pesto: doe de blaadjes van 1 bosje basilicum samen met 25 gr. geroosterde pijnboompitjes, 20 gr. geraspte parmezaan en 2 geperste teentjes knoflook in een blender of vijzel en pureer mooi glad. Meng er 1 dl olijfolie door.
  4. Meng de pesto door de pappardelle en schik op warme borden.
  5. Verdeel er de zalm over en werk af met notensla en parmezaanschilfers

origineel recept: Libelle

Geen opmerkingen: