voor 4 personen
- 450 gr. zalmfilet
- 350 gr. pappardelle
- 1 bosje basilicum
- 25 gr. pijnboompitten
- 20 gr. geraspte parmezaan
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 dl. olijfolie
Bereiding:
- Leg de zalmfilet in een kookpan en doe er water bij tot hij onder staat. Zet op het vuur en laat de zalm gedurende 5 min. goed warmen, maar net niet koken. Laat de zalmfilets afkoelen op een bord en snij ze in grove stukken
- Kook 350 gr. pappardelle gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Maak de pesto: doe de blaadjes van 1 bosje basilicum samen met 25 gr. geroosterde pijnboompitjes, 20 gr. geraspte parmezaan en 2 geperste teentjes knoflook in een blender of vijzel en pureer mooi glad. Meng er 1 dl olijfolie door.
- Meng de pesto door de pappardelle en schik op warme borden.
- Verdeel er de zalm over en werk af met notensla en parmezaanschilfers
origineel recept: Libelle
Geen opmerkingen:
Een reactie posten