Ingrediënten:
voor 4 personen
- 4 bakklare croissants (bijv. Danerolles)
- 4 plakken gerookte zalm
- 100 gr. kruidenkaas (bijv. Boursin)
- 1 eetl. melk
- kerstomaatjes
- 1 handvol gemengde groene sla
- 2 eetl. mayonaise
- 4 eetl. magere yoghurt
- verse dille
- peper uit de molen
Bereiding:
- Rol de croissants open
- Bestrijk ze met de kruidenkaas en leg er een plakje zalm op
- Rol ze stevig op en bestrijk ze lichtjes met melk
- Bak ze in 10 tot 15 min. goudbruin in de oven op 175 °C
- Klop de mayonaise op met de yoghurt, 1 eetl. gehakte dille en flink wat peper uit de molen
- serveer de croissants warm of lauw, met de frisse groene sla en kerstomaatjes, en de lichtjes gekoelde dressing
origineel recept: Libelle
Geen opmerkingen:
Een reactie posten