zondag 17 augustus 2008

Croissants met zalm en kruidenkaas

croissant (salmon and cheese) and salade

Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 4 bakklare croissants (bijv. Danerolles)
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 100 gr. kruidenkaas (bijv. Boursin)
  • 1 eetl. melk
  • kerstomaatjes
  • 1 handvol gemengde groene sla
  • 2 eetl. mayonaise
  • 4 eetl. magere yoghurt
  • verse dille
  • peper uit de molen

Bereiding:

  1. Rol de croissants open
  2. Bestrijk ze met de kruidenkaas en leg er een plakje zalm op
  3. Rol ze stevig op en bestrijk ze lichtjes met melk
  4. Bak ze in 10 tot 15 min. goudbruin in de oven op 175 °C
  5. Klop de mayonaise op met de yoghurt, 1 eetl. gehakte dille en flink wat peper uit de molen
  6. serveer de croissants warm of lauw, met de frisse groene sla en kerstomaatjes, en de lichtjes gekoelde dressing

origineel recept: Libelle

Geen opmerkingen: