Ingrediënten:
voor 4 personen
- 30 gr. boter
- 1 eetl. olijfolie
- 1 ui, in ringen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 60 gr. prosciutto, fijngesneden
- 250 gr. kipfilet, in plakjes
- 125 gr. champignons, in plakjes
- 1 tomaat, ontveld en in plakjes
- 1 eetl. tomatenpuree
- 1,25 dl. witte wijn
- 2,5 dl. slagroom
- 500 gr. penne
- versgeraspte parmezaanse kaas
- Verhit boter en olie in een grote koekenpan. Fruit de ui en het knofloof op laag vuur. Voeg de prosciutto toe en bak deze krokant
- Voeg de kip toe en bak hem 3 min. op matig vuur. Voeg de champignons toe en bak ze 2 min. Roer tomaat en tomatenpuree er goed door. Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het tot de helft inkoken
- Voeg slagroom, peper en zout toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus op laag vuur inkoken tot hij de gewenste dikte heeft
- Kook terwijl de saus inkookt de penne in een grote pan kokend water met zout al dente. Laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in de pan. Meng de saus door de pasta. Serveer direct en bestrooi met parmezaanse kaas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten