
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 500 gr. tilapiafilet
- 300 gr. broccoli, in kleine roosjes
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 3 bosuitjes
- 1 rode peper
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 2-3 eetl. olie
- 200 ml. kokosmelk
Bereiding:
- Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 min. beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken
- Snijd het wit en het groen van de bosuitjes in stukken van 4 cm
- Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in heel dunne reepjes
- Snijd de tilapiafilet in stukken van 3-4 cm en kruid ze met zout en kerriepoeder
- Verwarm de wok en schenk de olie erin. Laat de olie zo heet worden dat er een lichte damp afkomt
- Leg de stukken vis in de olie en bak ze 2-3 min., schep ze af en toe voorzichtig om
- Schep de broccoli, bosui en peperreepjes erdoor en bak deze 1-2 min. mee
- Voeg dan de kokosmelk toe en warm het gerecht nog even door
- Breng de curry op smaak met zout en peper
- Lekker met (basmati)rijst en wortelsalade met verse koriander
- Vervang de tilapiafilet door meervalfilet, pangasiusfilet of dikke kabeljauwfilets
origineel recept: tijd voor vis
Geen opmerkingen:
Een reactie posten