dinsdag 8 juli 2008

Tilapiacurry met broccoli


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 500 gr. tilapiafilet
  • 300 gr. broccoli, in kleine roosjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 2-3 eetl. olie
  • 200 ml. kokosmelk

Bereiding:

  1. Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 min. beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken
  2. Snijd het wit en het groen van de bosuitjes in stukken van 4 cm
  3. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in heel dunne reepjes
  4. Snijd de tilapiafilet in stukken van 3-4 cm en kruid ze met zout en kerriepoeder
  5. Verwarm de wok en schenk de olie erin. Laat de olie zo heet worden dat er een lichte damp afkomt
  6. Leg de stukken vis in de olie en bak ze 2-3 min., schep ze af en toe voorzichtig om
  7. Schep de broccoli, bosui en peperreepjes erdoor en bak deze 1-2 min. mee
  8. Voeg dan de kokosmelk toe en warm het gerecht nog even door
  9. Breng de curry op smaak met zout en peper
  10. Lekker met (basmati)rijst en wortelsalade met verse koriander
  11. Vervang de tilapiafilet door meervalfilet, pangasiusfilet of dikke kabeljauwfilets

origineel recept: tijd voor vis

Geen opmerkingen: