maandag 14 juli 2008

Provençaalse pasta


Ingrediënten:
voor 3 à 4 personen
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 ajuin
  • 1/2 courgette
  • 1 knoflookteentje
  • provençaalse kruiden
  • 5 groene of zwarte olijven
  • peper en zout
  • 250 gr. pasta

Bereiding:

  1. Kuis de paprika's en courgette en snijd in blokjes
  2. Schil de aubergine en snijd eveneens in blokjes
  3. Pel de ui en knoflook en versnipper
  4. Pel de tomaten en snijd in blokjes
  5. Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ajuin en look aan. Voeg de andere groenten toe
  6. Kruid met de provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 10 minuten stoven, schud regelmatig op
  7. Snijd de olijven in kleinere stukjes en stoof ze even met de groenten mee
  8. Zet een kookpot met licht gezouten water op het vuur en kook de pasta gaar.
    Giet de pasta af en meng onder de groenten
  9. Proef en kruid eventueel wat bij met peper en zout

origineel recept: meersmaak

Geen opmerkingen: