dinsdag 8 juli 2008

Spirelli met kip, groene paprika en dragon


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 500 gr. spirelli
  • 500 gr. kipfilets
  • 4 groene paprika’s
  • 1 ui
  • 70 gr. gedroogde tomaten
  • 1/2 bouillonblokje met fijne tuinkruiden
  • 2 dl. room
  • 2 eetl. olijfolie
  • 50 gr. parmezaan
  • instantsausbinder
  • 1 plantje verse dragon
  • 2 koffiel. paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snij de kip in blokjes (laat diepgevroren kip oppervlakkig ontdooien gedurende 1 u afgedekt op kamertemperatuur of 5 min. in de microgolfoven op ontdooistand)
  2. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze in stukjes
  3. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes
  4. Snipper de dragonblaadjes fijn. Hou 1 koffiel. apart voor de versiering
  5. Snipper de ui fijn
  6. Rasp de parmezaan grof
  7. Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de ui gedurende 1 min. al roerend. Voeg de kippenblokjes toe, strooi er het paprikapoeder over en bak nog 3 à 4 min. al roerend
  8. Voeg de blokjes groene paprika, de room, de gedroogde tomaten, 2,5 dl water, het verkruimelde bouillonblokje en de versnipperde dragon toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Dek af en laat 7 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder
  9. Kook intussen de pasta gaar gedurende 9 min. in 5 l. lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta onder de saus

origineel recept: Colruyt