dinsdag 8 juli 2008

Braadkip met abrikozensaus


Ingrediënten:
voor 4 à 5 personen
  • 1 braadkip
  • 200 gr. verse lichte roomkaas
  • 200 gr. malse abrikozen (gedroogd)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1,5 dl. ontvette kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl. heet water)
  • 1,5 dl. halfdroge witte wijn (vb Côtes de Bergerac demi-sec)
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. kippenkruiden
  • 2 takjes dragon
  • peper en zout
  • instantsausbinder

Bereiding:
+/- 10 min. + 1 u 20 in de oven

  1. Snipper de dragonblaadjes fijn en meng ze met de verse kaas en het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout
  2. Vul de buikholte van de braadkip met het kaasmengsel en duw de kip weer goed dicht, zodat de vulling er niet te snel uitloopt
  3. Laat de abrikozen zwellen in de witte wijn gedurende minstens 3 u
  4. Bestrijk de kip met de olijfolie en schik ze in een ovenschotel. Kruid met de kippenkruiden. Schuif 20 min. in een voorverwarmde oven op 250 °C
  5. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en laat nog 1 u garen. Als de kip te bruin wordt, kan u ze afdekken met aluminiumfolie
  6. Hou een 10-tal abrikozen over voor de versiering. Voeg de helft van de kippenbouillon toe aan de rest van de abrikozen met de wijn en breng aan de kook. Mix goed fijn
  7. Als de kip gaar is, giet u de vulling in een steelpan. Verwijder het bovendrijvende braadvocht in de ovenschotel met een vel keukenpapier. Giet de rest van de kippenbouillon in de schotel en schraap de braadresten goed los
  8. Giet de kippenbouillon met braadrestjes vervolgens bij de kaasvulling, doe er de gemixte abrikozen bij en breng aan de kook. Laat even goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder
  9. Breng op smaak met peper en zout

origineel recept: Colruyt

Geen opmerkingen: