
Ingrediënten:
voor 4 à 5 personen
voor 4 à 5 personen
- 1 braadkip
- 200 gr. verse lichte roomkaas
- 200 gr. malse abrikozen (gedroogd)
- 2 eetl. olijfolie
- 1,5 dl. ontvette kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl. heet water)
- 1,5 dl. halfdroge witte wijn (vb Côtes de Bergerac demi-sec)
- 2 eetl. citroensap
- 2 eetl. kippenkruiden
- 2 takjes dragon
- peper en zout
- instantsausbinder
Bereiding:
+/- 10 min. + 1 u 20 in de oven
- Snipper de dragonblaadjes fijn en meng ze met de verse kaas en het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout
- Vul de buikholte van de braadkip met het kaasmengsel en duw de kip weer goed dicht, zodat de vulling er niet te snel uitloopt
- Laat de abrikozen zwellen in de witte wijn gedurende minstens 3 u
- Bestrijk de kip met de olijfolie en schik ze in een ovenschotel. Kruid met de kippenkruiden. Schuif 20 min. in een voorverwarmde oven op 250 °C
- Verlaag de temperatuur tot 200 °C en laat nog 1 u garen. Als de kip te bruin wordt, kan u ze afdekken met aluminiumfolie
- Hou een 10-tal abrikozen over voor de versiering. Voeg de helft van de kippenbouillon toe aan de rest van de abrikozen met de wijn en breng aan de kook. Mix goed fijn
- Als de kip gaar is, giet u de vulling in een steelpan. Verwijder het bovendrijvende braadvocht in de ovenschotel met een vel keukenpapier. Giet de rest van de kippenbouillon in de schotel en schraap de braadresten goed los
- Giet de kippenbouillon met braadrestjes vervolgens bij de kaasvulling, doe er de gemixte abrikozen bij en breng aan de kook. Laat even goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder
- Breng op smaak met peper en zout
origineel recept: Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten