
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 500 gr. Penne Rigati 19' (Agnesi)
- 150 gr. mascarpone
- 100 gr. cambozolakaas
- 50 gr. Pecorino
- 50 gr. Grana Padano
- 2 eetl. olijfolie
- 1 dl. witte wijn
- 2 dl. kippenbouillon (1/2 bouillonblokje opgelost in 2 dl. heet water)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 bot peterselie
- 1 koffiel. Aromat kruidenmengeling (Knorr)
- peper
Bereiding:
+/- 25 min.
- Snipper de uien en het knoflook heel fijn
- Hak de peterselie fijn
- Snij de cambozola in blokjes
- Maak met een rasp of dunschiller schilfers van de pecorino en de Grana Padano
- Kook de Penne Rigate gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij en laat 2 à 3 min. koken
- Voeg er de mascarpone bij, de cambozola en de Pecorino. Roer voorzichtig tot alle kazen gesmolten zijn. Kruid naar smaak met de Aromat kruidenmengeling, peper en zout
- Verdeel de pasta over de borden en lepel er de saus over. Bestrooi rijkelijk met de schilfers Grana Padano en de peterseli
origineel recept: Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten