woensdag 2 juli 2008

Rigatoni quattro formaggi


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 500 gr. Penne Rigati 19' (Agnesi)
  • 150 gr. mascarpone
  • 100 gr. cambozolakaas
  • 50 gr. Pecorino
  • 50 gr. Grana Padano
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 dl. witte wijn
  • 2 dl. kippenbouillon (1/2 bouillonblokje opgelost in 2 dl. heet water)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 bot peterselie
  • 1 koffiel. Aromat kruidenmengeling (Knorr)
  • peper

Bereiding:
+/- 25 min.

  1. Snipper de uien en het knoflook heel fijn
  2. Hak de peterselie fijn
  3. Snij de cambozola in blokjes
  4. Maak met een rasp of dunschiller schilfers van de pecorino en de Grana Padano
  5. Kook de Penne Rigate gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij en laat 2 à 3 min. koken
  7. Voeg er de mascarpone bij, de cambozola en de Pecorino. Roer voorzichtig tot alle kazen gesmolten zijn. Kruid naar smaak met de Aromat kruidenmengeling, peper en zout
  8. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de saus over. Bestrooi rijkelijk met de schilfers Grana Padano en de peterseli

origineel recept: Colruyt

Geen opmerkingen: