woensdag 2 juli 2008

Gegratineerde penne met zalm


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 2 blikken (rode) zalm van ca. 200 gr.
  • 300 gr. penne rigate
  • 300 gr. broccoli in kleine roosjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 200 gr. cottage chees
  • 2-3 eetl. (verse of diepvries) basilicum fijngehakt
  • 75 gr. geraspte kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 min. beetgaar
  3. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes
  4. Giet de zalm af en verwijder de velletjes en graatjes. Verdeel de zalm in stukjes
  5. Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, cottage chees en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout
  6. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 min. door en door warm worden en laat de kaas smelten.
  7. Dit gerecht is ook lekker met tonijn uit blik. Vervang dan eventueel de cottage chees door een kruidige tomatensaus. Vervang de bosui door dunne ringetjes prei en roerbak deze eerst 2-3 min. tot ze beetgaar zijn.

Geen opmerkingen: