woensdag 2 juli 2008

Krokante kipreepjes met paprikasaus


Ingrediënten:
voor 4 personen

  • 600 gr. kipfilet (diepvries)
  • 500 gr. paprikareepjes (diepvries)
  • 800 gr. tomatenstukjes (blik)
  • 15 olijven zonder pit
  • 1 ui
  • 185 gr. pesto met ricotta
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eiwit
  • 1 kop paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • tabasco
  • Provençaalse mix (molen, Topaz)
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Ontdooi de kipfilet oppervlakkig en snij in dunne reepjes van 1 à 2 cm breed en ongeveer 7 cm lang. Kruid met de Provençaalse kruidenmix
  2. Wentel de kippenreepjes eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermeel
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn
  4. Snij de olijven in schijfjes
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat al roerende nog even stoven
  6. Voeg de tomatenstukjes toe, kruid met peper, zout en tabasco en laat 15 min. afgedekt sudderen
  7. Werk af met de schijfjes olijf en pesto met ricotta en breng nog wat op smaak met peper en zout
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan. Bak de kippenreepjes goudbruin aan beide kanten en laat een 5-tal min. garen op een zachter vuurtje. Kruid met de Provençaalse kruidenmix

origineel recept: Colruyt

Geen opmerkingen: