
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 600 gr. kipfilet (diepvries)
- 500 gr. paprikareepjes (diepvries)
- 800 gr. tomatenstukjes (blik)
- 15 olijven zonder pit
- 1 ui
- 185 gr. pesto met ricotta
- 3 eetl. olijfolie
- 1 eiwit
- 1 kop paneermeel
- 1 teentje knoflook
- tabasco
- Provençaalse mix (molen, Topaz)
- peper en zout
Bereiding:
- Ontdooi de kipfilet oppervlakkig en snij in dunne reepjes van 1 à 2 cm breed en ongeveer 7 cm lang. Kruid met de Provençaalse kruidenmix
- Wentel de kippenreepjes eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermeel
- Snipper de ui en het knoflook fijn
- Snij de olijven in schijfjes
- Verhit 1 eetl. olijfolie en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat al roerende nog even stoven
- Voeg de tomatenstukjes toe, kruid met peper, zout en tabasco en laat 15 min. afgedekt sudderen
- Werk af met de schijfjes olijf en pesto met ricotta en breng nog wat op smaak met peper en zout
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan. Bak de kippenreepjes goudbruin aan beide kanten en laat een 5-tal min. garen op een zachter vuurtje. Kruid met de Provençaalse kruidenmix
origineel recept: Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten