maandag 14 juli 2008

Ratatouille


Ingrediënten:
voor 3 personen
  • 1/2 rode, gele, groene paprika
  • 1 ajuin
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 2 tomaten
  • provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Kuis de groenten
  2. Snijd de paprika's in reepjes
  3. Snijd halve ringen van de ajuin
  4. Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in stukjes
  5. Versnipper de look
  6. Snij de courgette en aubergine in schijfjes of stukjes
  7. Doe een scheutje olijfolie in een grote pan en bak er de groenten in zonder de tomaten
  8. Voeg look toe en kruid met peper, zout en provençaalse kruiden
  9. Laat een 5-tal minuten stoven maar schud regelmatig op
  10. Voeg tomaten toe en laat nog 2 minuten doorwarmen

origineel recept: meersmaak

Geen opmerkingen: