woensdag 16 juli 2008

Mosselen met kerrie


Ingrediënten:
voor 4 personen

  • 8 fijngesnipperde sjalotten
  • 25 gr. boter
  • 15 cl. droge witte wijn
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 eetl. milde kerrie
  • 2 kg. Zeeuwse mosselen, afgespoeld
  • 2 eetl. fijngehakte bladpeterselie

Bereiding:
+/- 30 min.

  1. Laat de sjalotten in een kookpot op een laag vuur gedurende 5 min. in de boter fruiten
  2. Voeg de wijn, de look en de kerrie toe en breng aan de kook
  3. Doe er de mosselen bij, dek af en laat 5 min. verder koken op een hoog vuur
  4. Schud de mosselen tijdens het koken twee keer op: alle mosselschelpen moeten open zijn
  5. Verdeel de mosselen over diepe borden, bestrooi met peterselie en dien op

origineel recept: Delhaize

Geen opmerkingen: