
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 8 fijngesnipperde sjalotten
- 25 gr. boter
- 15 cl. droge witte wijn
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 eetl. milde kerrie
- 2 kg. Zeeuwse mosselen, afgespoeld
- 2 eetl. fijngehakte bladpeterselie
Bereiding:
+/- 30 min.
- Laat de sjalotten in een kookpot op een laag vuur gedurende 5 min. in de boter fruiten
- Voeg de wijn, de look en de kerrie toe en breng aan de kook
- Doe er de mosselen bij, dek af en laat 5 min. verder koken op een hoog vuur
- Schud de mosselen tijdens het koken twee keer op: alle mosselschelpen moeten open zijn
- Verdeel de mosselen over diepe borden, bestrooi met peterselie en dien op
origineel recept: Delhaize
Geen opmerkingen:
Een reactie posten