maandag 28 juli 2008

Mini-pizza

Ingrediënten:
voor 8 pizza's
  • 2 vellen pizzadeeg (bijv. Marc Payot)
  • 100 gr. gerookte zalm
  • 5 kerstomaten
  • 1/2 paprika
  • enkele blaadjes rucola
  • 4 artisjokken op olie
  • 125 gr. mozzarella
  • 4 eetl. tomatenpuree of passata
  • 2 eetl. groene pesto
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. bloem
  • 2 koffiel. oregano
  • vuurkruiden

Bereiding:

  1. Snij met een glas kleine cirkeltjes uit het pizzadeeg. Prik een paar keer met een vork in de cirkeltjes en bestrooi beide zijden met bloem
  2. Bestrijk de helft van de mini-pizza's met de pesto
  3. Snij de kerstomaatjes en de mozzarella in schijfjes, de artisjokken in stukjes
  4. Verwijder de pitten en de zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes
  5. Knip de rucola in kleine stukjes
  6. Bestrijk de andere helft van de mini-pizza's met de tomatenpuree. Garneer met de schijfjes tomaat, de artisjok, de paprika en de mozzarella. Strooi er wat oregano over
  7. Bak de mini-pizza's in een aluminium schaaltje, zo ongeveer 5 min. in een hete gesloten barbecue
  8. Strooi voor een lekker barbecue-aroma wat extra vuurkruiden op de houtskool
  9. Meng de rucolablaadjes met de olijfolie
  10. Haal de pizza's van de grill en garneer de pesto-pizza's met een plakje gerookte zalm en enkele blaadjes rucola

origineel recept: Colruyt

Geen opmerkingen: