voor 8 pizza's
- 2 vellen pizzadeeg (bijv. Marc Payot)
- 100 gr. gerookte zalm
- 5 kerstomaten
- 1/2 paprika
- enkele blaadjes rucola
- 4 artisjokken op olie
- 125 gr. mozzarella
- 4 eetl. tomatenpuree of passata
- 2 eetl. groene pesto
- 1 eetl. olijfolie
- 2 eetl. bloem
- 2 koffiel. oregano
- vuurkruiden
Bereiding:
- Snij met een glas kleine cirkeltjes uit het pizzadeeg. Prik een paar keer met een vork in de cirkeltjes en bestrooi beide zijden met bloem
- Bestrijk de helft van de mini-pizza's met de pesto
- Snij de kerstomaatjes en de mozzarella in schijfjes, de artisjokken in stukjes
- Verwijder de pitten en de zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes
- Knip de rucola in kleine stukjes
- Bestrijk de andere helft van de mini-pizza's met de tomatenpuree. Garneer met de schijfjes tomaat, de artisjok, de paprika en de mozzarella. Strooi er wat oregano over
- Bak de mini-pizza's in een aluminium schaaltje, zo ongeveer 5 min. in een hete gesloten barbecue
- Strooi voor een lekker barbecue-aroma wat extra vuurkruiden op de houtskool
- Meng de rucolablaadjes met de olijfolie
- Haal de pizza's van de grill en garneer de pesto-pizza's met een plakje gerookte zalm en enkele blaadjes rucola
origineel recept: Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten