woensdag 16 juli 2008

Aspergeroomsoep met garnalen


Ingrediënten:
voor 4 personen

  • 1 bosje witte asperge
  • 2 takjes groene selder
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1 koffiel. gemalen komijn
  • 2 koffiel. sesamzaadjes
  • 15 cl. room
  • 125 gr. grijze garnalen
  • 40 gr. boter
  • zout en peper

Bereiding:
+/- 30 min.

  1. Maak de takjes groene selder schoon en snij ze fijn
  2. Schil de asperges en verwijder de onderkant, die enigszins hard is. Leg de punten apart en snij ze dwars door. Snij de stengels in schijfjes
  3. Los het bouillonblokje op in een liter kokend water
  4. Bak de fijngesneden selder en het komijnzaad 5 min. op een matig vuur in de warme boter. Voeg er de bouillon, de aspergeschijfjes, peper en zout aan toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat het 35 min. zacht koken op een matig vuur
  5. Mix de bereiding en breng ze opnieuw aan de kook. Voeg er de room, de paprika en de halve aspergepunten aan toe en kook ze 5 min. gaar op een matig vuur
  6. Bak het sesamzaad 1 min. lichtbruin op een matig vuur, in een pan met antikleeflaag. Leg het apart op keukenpapier
  7. Verdeel de garnalen over diepe borden, overgiet ze met de hete aspergeroomsoep en bestrooi het geheel met sesamzaad. Dien onmiddellijk op

origineel recept: Delhaize

Geen opmerkingen: