maandag 30 juni 2008

Courgettesoep met mascarpone


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 3 courgettes (± 1 kg)
  • 1 ui
  • 1 l. kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 l. heet water)
  • 80 gr. mascarpone
  • 2 eetl. groene pesto
  • 1 eetl. olijfolie
  • blaadjes verse basilicum
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snij de courgettes in blokjes (vooraf schillen is niet nodig)
  2. Hak de ui in grote stukken
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de grofgehakte ui toe en laat gedurende 5 min. stoven. Voeg de blokjes courgettes toe en laat nog 5 min. verder stoven op een zacht vuur
  4. Giet ook de bouillon in de kookpan, dek af en laat gedurende 20 min. koken
  5. Voeg de mascarpone toe en mix de soep tot een homogeen geheel. Leng indien nodig aan met wat water
  6. Voeg al roerend de pesto toe en laat nog even doorwarmen

Geen opmerkingen: