maandag 14 juli 2008

Flensjes gevuld met ham en kaas


Ingrediënten:

voor de flensjes:
  • 150 gr. bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 l. volle melk
  • snuifje zout

voor de vulling:

  • 500 ml. volle melk
  • 60 gr. bloem
  • 60 gr. boter
  • 100 gr. gekookte ham
  • 200 gr. gemalen emmentaler
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1 ei

Bereiding:

voor de flensjes:

  1. Doe alles in een kom
  2. Meng met een klopper
  3. Giet door een zeef
  4. Laat wat boter smelten in een klein pannetje
  5. Giet wat deeg in de pan en bak aan beide kanten goudbruin

voor de vulling:

  1. Maak een roux met de bloem en de boter
  2. Breng de melk aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat
  3. Snijd de ham in blokjes
  4. Bind de kokende melk al kloppend met de roux en laat nog een minuutje doorkoken
  5. Zet van het vuur en meng er de kaas door, zorg dat alles mooi gesmolten is
  6. Meng er nu de ham onder
  7. Verdeel wat van de vulling op een flensje en strijk de zijkanten in met wat eigeel en plooi dicht
  8. Smeer een bakplaat in met wat boter en leg er de gevulde flensjes op
  9. Verwarm in een oven van 180° C in ca. 20 min.

origineel recept: meersmaak

Geen opmerkingen: