
Ingrediënten:
voor de flensjes:
- 150 gr. bloem
- 2 eieren
- 1/2 l. volle melk
- snuifje zout
voor de vulling:
- 500 ml. volle melk
- 60 gr. bloem
- 60 gr. boter
- 100 gr. gekookte ham
- 200 gr. gemalen emmentaler
- peper, zout en nootmuskaat
- 1 ei
Bereiding:
voor de flensjes:
- Doe alles in een kom
- Meng met een klopper
- Giet door een zeef
- Laat wat boter smelten in een klein pannetje
- Giet wat deeg in de pan en bak aan beide kanten goudbruin
voor de vulling:
- Maak een roux met de bloem en de boter
- Breng de melk aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Snijd de ham in blokjes
- Bind de kokende melk al kloppend met de roux en laat nog een minuutje doorkoken
- Zet van het vuur en meng er de kaas door, zorg dat alles mooi gesmolten is
- Meng er nu de ham onder
- Verdeel wat van de vulling op een flensje en strijk de zijkanten in met wat eigeel en plooi dicht
- Smeer een bakplaat in met wat boter en leg er de gevulde flensjes op
- Verwarm in een oven van 180° C in ca. 20 min.
origineel recept: meersmaak
Geen opmerkingen:
Een reactie posten