
Ingrediënten:
voor 4 personen
Voor de balletjes
voor 4 personen
Voor de balletjes
- 500 gr. gehakt (varken en rund)
- 1 ei
- 1 sneetje brood
- 1 ui
- 1 eetl. olijfolie
- 1 koffiel. tijm
Voor de saus
- 1,2 kg. verse tomaten
- 1 ui
- 1 eetl. tomatenconcentraat
- 1 eetl. olijfolie
- 1 klontje suiker
- 1 plantje verse basilicum
- 1 koffiel. gedroogde basilicum
- peper en zout
Bereiding:
- Snipper de uien fijn
- Verwijder de korsten van het sneetje brood en verkruimel de rest
- Meng het gehakt met het ei, de helft van de gesnipperde uien, de tijm en het verkruimelde brood. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje
- Snij de tomaten in blokjes en hak de basilicumblaadjes grof (u hebt 2 à 3 eetl. nodig
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de resterende uisnippers gedurende 1 min. Voeg de tomatenblokjes, het klontje suiker, de gedroogde basilicum en het tomatenconcentraat toe en laat 15 min. sudderen. Roer af en toe om. Kruid met peper en zout (mix de saus, indien gewenst)
- Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes gedurende 8 à 10 min. Draai ze af en toe om
- Voeg de balletjes en de verse basilicum bij de saus
- Dien op met rijst of pasta
origineel recept: Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten