
voor 4 personen
voor de scampi's:
- 36 tijgergarnalen jumbo (diepvries)
- 4 middelgrote pruimtomaten
- 6 eetl. schaaldierenmarinade (Flamy)
- 6 eetl. gevogeltemarinade (Flamy)
- 4 eetl. tomato chutney (Mrs. H.S. Ball's)
- 2 eetl. arachideolie
- 1 eetl. olijfolie
- 2 eetl. whisky
- 1 koffiel. worcestersaus
- 1 koffiel. sambal oelek
- 1 eetl. vloeibare honing
- 1 teentje knoflook
- 2 eetl. platte peterselie
- 2 eetl.. madraskerrie
voor de rijst:
- 1 builtje basmatirijst
- 1 eetl. madraskerrie
- 1 eetl. dragon
- 1 eetl. tijm
- 2 eetl. platte peterselie
- 1 eetl. munt
- peper en zout
Bereiding:
- Kook de rijst gaar in heet water met 1 koffiel. madraskerrie en een snuifje zout (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken en afkoelen
- Laat de tijgergarnalen ontdooien
- Meng voor de eerste 'sweet' marinade 6 eetl. schaaldierenmarinade met 2 eetl. madraskerrie en 1 eetl. honing. Roer goed dooreen en doe er een derde van de tijgergarnalen bij.
- Meng voor de 'hot' marinade 6 eetl. gevogeltemarinade met 1 koffiel. sambal oelek. Roer goed en doe er ook een derde van de tijgergarnalen bij
- Meng voor de 'funny' marinade 2 eetl. arachideolie met 4 eetl. tomatenchutney , de whisky, de worcestersaus, een fijngesnipperd teentje knoflook en 2 eetl. fijngesnipperde platte peterselie. Meng goed dooreen en voeg er de rest van de tijgergarnalen bij
- Zet de tijgergarnalen in hun marinade enkele uurtjes op een koele plaats
- Snipper de dragon, de tijm, de peterselie en de munt fijn
- Meng de afgekoelde rijst met de fijngesnipperde verse kruiden, peper en zout
- Snij de pruimtomaten overlangs door en hol ze uit. Vul op met het rijstmengsel. Bestrijk een geperforeerd aluminium schaaltje met olijfolie en zet er de gevulde tomaatjes op
- Rijg de scampi's per 3 soort per soort op dubbele spiesen
- Zet de tomaatjes een 20-tal min. op de grill (best onder een gesloten deksel). De laatste 5 min. legt u er de tijgergarnalen bij. Draai de brochettes om van zodra ze verkleuren
- Schik de pittig gemarineerde tijgergarnalen op het bord en serveer met het rijsttomaatje. Werk af met een vers takje groen
Tip:
Hebt u liever propere handen aan tafel? Dan kan u de tijgergarnalen ook pellen. Zorg er dan wel voor dat u ze zeker niet langer dan 3 u laat marineren. Roer ook de marinade regelmatig om.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten