dinsdag 24 juni 2008

Paëlla met gegrilde visspiesjes


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 12 partyscampi's of tijgergarnalen (diepvries)
  • 4 staartvisfilets (100 g elk, diepvries)
  • 4 zonnevisfilets (100 g elk, diepvries)
  • 100 gr. ontpitte zwarte olijven
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 300 gr. rondkorrelige rijst
  • 8 eetl. olijfolie
  • 1,2 l. kippenbouillon (1 bouillonblokje opgelost in 1,2 l heet water)
  • verse citroenmelisse
  • gedroogde rozemarijn
  • 2 capsules saffraan
  • enkele takjes verse dille
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Week houten spiesen een uur op voorhand in water. Zo verbranden ze minder snel op de barbecue
  2. Pel de scampi's en verwijder de darmkanalen
  3. Bestrijk de scampi's en de visfilets met 6 eetl. olijfolie. Kruid de zonnevisfilet met rozemarijn, de staartvis met fijngesnipperde citroenmelisse, en de drie soorten vis met peper en zout
  4. Steek de scampi's en de visfilets op de spiesen. Zet fris in de koelkast
  5. Snipper de ui fijn
  6. Snij de olijfjes in fijne ringetjes
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een paellapan en fruit de ui glazig. Voeg de rijst erbij en roer tot alle korrels met olie omgeven zijn. Blus met de kippenbouillon en voeg er de saffraan en de fijngesneden olijven bij. Laat 20 à 25 min. sudderen
  8. Haal de rijst van het vuur en dek af. Laat 5 min. rusten, zodat de rijst nog wat verder gaart
  9. Rooster de ingeoliede visspiesjes 2 à 3 min. op de hete grill
  10. Rasp net voor het serveren wat citroenschil over de bereiding en strooi er wat gesnipperde dille overheen. Zet de paellapan zo op tafel en leg er de spiesjes over

Geen opmerkingen: