
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 2 varkenshaasjes
- 250 gr. spek in sneden
- 200 gr. brie
- 1 sinaasappel
- 250 gr. halfgedroogde tomaatjes
- 400 gr. verse tagliatelle
- 200 ml. kalfsfond
- 2 eetl. olijfolie
- 3 eetl. groene pesto
- 2 eetl. vleesmarinade (Flamy)
- enkele blaadjes basilicum
- barbecuekruiden
- vuurkruiden (Flamy)
- zout
voor de saus:
- 1 sjalot
- 1 dl. droge witte wijn
- 1 dl. kalfsfond
- 4 eetl. perzikchutney (Mrs. H.S. Ball's)
- 2 eetl. olijfolie
- 1 dl. room
- 1 koffiel. cajunkruiden
- zwarte peper
Bereiding:
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en meng er wat olijfolie door tegen het kleven
- Snij de varkenshaasjes in de lengte open, maar snij niet volledig door. Kruid het eerste haasje aan de binnenzijde met de barbecuekruiden. Beleg met fijne plakjes brie. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliezen en leg enkele partjes boven op de brie. Rol strak op en wikkel plakjes spek rond het varkenshaasje. Bind alles mooi op met keukentouwtjes
- Bestrijk de binnenkant van het tweede haasje met groene pesto en kruid met de barbecuekruiden. Leg daarop enkele plakjes brie, halfgedroogde tomaatjes en vers basilicum. Rol strak op en bind vast met keukentouw
- Bestrijk beide rollades met vleesmarinade. Zet een vuurvast kommetje met water, bier of wijn midden in de kolen. Leg het rooster met de haasjes erbovenop. Bak het haasje op een hete grill gedurende 5 à 10 min. aan alle zijden zodat het een mooi korstje bekomt
- Plaats het rooster hoger en laat nog verder bakken gedurende 15 à 25 min. Met een gesloten barbecue is de baktijd iets korter. Gooi vuurkruiden in het vuur voor een extra aroma
- Bereid ondertussen de saus. Verhit olijfolie en stoof een fijngesnipperde sjalot glazig. Blus met de wijn en de kalfsfond. Voeg de chutney toe en kruid naar smaak met zwarte peper en cajunkruiden. Laat inkoken tot u nog tweederde van de saus overhoudt. Om de saus te binden voegt u er 1 dl room bij. Hou de saus warm tot het vlees klaar is
- Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat minstens 10 min. rusten. Roerbak ondertussen de beetgare pasta in verhitte olijfolie in de wok
- Snij de varkenshaasjes in sneetjes van 2 cm en verdeel over de borden. Dien op met de gewokte pasta, enkele halfgedroogde tomaatjes en het chutneysausje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten