dinsdag 24 juni 2008

Roulade van zeewolf met kleurrijke tagliatelle


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 800 gr. zeewolffilet (diepvries)
  • 6 plakjes gedroogde ham (vb. parmaham, serranoham, Ganda-ham...)
  • 8 grote asperges
  • 3 wortelen
  • 5 blokjes spinazie (diepvries)
  • 2 eetl. vismarinade (Flamy)
  • viskruiden

voor de pasta:

  • 500 gr. tagliatelle
  • 100 gr. rucola
  • 100 gr. zongedroogde tomaten
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Laat de diepgevroren zeewolffilets en de spinazieblokjes ontdooien
  2. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking)
  3. Schil de asperges met een dunschiller. Begin onder de kop en schil naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af. Laat een 10-tal min. koken in lichtgezouten water en dep vervolgens droog
  4. Schil ook de wortelen en kook ze apart gaar gedurende 15 min.
  5. Dep de ontdooide zeewolffilets droog en verwijder eventueel overgebleven graatjes. Snij de visfilets overlangs open tot net tegen de rand. Spreid de vis open
  6. Kruid de zeewolf met viskruiden en verdeel er de ontdooide, uitgelekte spinazie over. Snij de worteltjes in de lengte in 4. Schik nu de asperges en de wortelen in het midden van de zeewolffilets
  7. Rol alles strak op en wikkel daarna in de gedroogde ham. Bind op met een paar keukentouwtjes
  8. Bestrijk de roulades lichtjes met de vismarinade. Dat gaat makkelijk met een borsteltje
  9. Bak de roulade op een matig warme grill. Draai regelmatig rond om de roulades rondom te kleuren. Laat verder grillen gedurende een 12-tal min. Haal vervolgens de roulades van het vuur en hou warm in aluminiumfolie
  10. Plaats een wok op de houtskool en verhit de olijfolie. B ak de voorgekookte tagliatelle kort en meng met de fijngehakte rucola en stukjes zongedroogde tomaat. Kruid naar smaak met peper en zout
  11. Snij de roulade in schijfjes van ongeveer 2 cm, zodat u de spiraalstructuur duidelijk ziet
  12. Schik twee schijfjes zeewolfroulade op elk bord en serveer met de gebakken tagliatelle

Tip:

De gedroogde ham zorgt niet alleen voor een extra zilt smaakaccent. Hij beschermt de zeewolffilet tegen uitdroging.

Geen opmerkingen: