maandag 23 juni 2008

Italiaanse envelopjes van zeewolf


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 800 gr. zeewolffilet (4 stuks van +/- 20 cm) (diepvries, Kelvin)
  • 8 à 10 gedroogde tomaten met basilicum
  • 16 mini-tapastomaatjes
  • 2 sjalotten
  • 3 eetl. pesto Napolitana
  • 8 eetl. gemalen mozzarella
  • 1,5 dl. lichte room
  • 1,5 dl. droge witte wijn
  • 1 eetl. olijfolie
  • Italiaanse kruidenmix (Topaz, molen)
  • instantsausbinder (facultatief)

Bereiding:

  1. Laat de vis ontdooien en dep droog
  2. Knip de gedroogde tomaten in kleine stukjes
  3. Snipper de sjalotten zeer fijn
  4. Verdeel de tapastomaatjes in vier trosjes van vier tomaatjes
  5. Leg 4 zeewolffilets op een bord met de mooiste kant naar onder. Leg op de helft van elke filet enkele stukjes gedroogde tomaat en gemalen mozzarella. Vouw dicht en druk aan
  6. Leg in een ovenschotel, verdeel er de sjalotjes rond en giet er de witte wijn over
  7. Kruid naar smaak met Italiaanse kruidenmix en schuif gedurende 20 à 25 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven
  8. Voeg de trosjes tapastomaatjes de laatste 15 min. toe aan de ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en kruid lichtjes met Italiaanse kruidenmix
  9. Giet het kookvocht in een brede pan. Breng aan de kook en laat gedurende 2 min. goed doorkoken. Voeg de pesto en de lichte room toe. Laat opnieuw 1 min. goed doorkoken en bind eventueel lichtjes met instantsausbinder
  10. Schik de zeewolfenvelopjes op de borden en lepel er wat saus rond. Leg er een trosje tomaten naast en serveer met verse pasta

Geen opmerkingen: