maandag 23 juni 2008

Kippenvinken op Luikse wijze


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 4 à 6 kippenvinken (diepvries, Prina)
  • 100 gr. gezouten spekblokjes
  • 2 wortelen
  • 2 sjalotten
  • 50 gr. rozijntjes
  • 2 à 3 dl. donker bier (bv. Postel Dubbel, Grimbergen Dubbel of Leffe Bruin)
  • 2 à 3 eetl. Luikse siroop
  • 1 eetl. witte azijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • instantsausbinder

Bereiding:

  1. Laat de kippenvinken oppervlakkig ontdooien
  2. Snipper de sjalotten fijn
  3. Snij de wortelen in schijfjes
  4. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gesnipperde sjalottengoudbruin. Haal ze uit de pan
  5. Bak in dezelfde pan de kippenvinken en de spekblokjes op een matig vuur aan alle kanten goudbruin
  6. Voeg de sjalotten toe, de wortelschijfjes, 2 eetl. Luikse siroop, de rozijntjes en 2 dl bier. Laat afgedekt gedurende 30 min. sudderen. Voeg nog wat bier toe als het vocht te veel verdampt
  7. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Werk de saus af met 1 eetl. azijn en bind indien nodig met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout, en naar wens, nog een beetje Luikse siroop
  8. Dien op met frietjes

Geen opmerkingen: