
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 4 à 6 kippenvinken (diepvries, Prina)
- 100 gr. gezouten spekblokjes
- 2 wortelen
- 2 sjalotten
- 50 gr. rozijntjes
- 2 à 3 dl. donker bier (bv. Postel Dubbel, Grimbergen Dubbel of Leffe Bruin)
- 2 à 3 eetl. Luikse siroop
- 1 eetl. witte azijn
- 2 eetl. olijfolie
- instantsausbinder
Bereiding:
- Laat de kippenvinken oppervlakkig ontdooien
- Snipper de sjalotten fijn
- Snij de wortelen in schijfjes
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gesnipperde sjalottengoudbruin. Haal ze uit de pan
- Bak in dezelfde pan de kippenvinken en de spekblokjes op een matig vuur aan alle kanten goudbruin
- Voeg de sjalotten toe, de wortelschijfjes, 2 eetl. Luikse siroop, de rozijntjes en 2 dl bier. Laat afgedekt gedurende 30 min. sudderen. Voeg nog wat bier toe als het vocht te veel verdampt
- Haal het vlees uit de pan en houd warm. Werk de saus af met 1 eetl. azijn en bind indien nodig met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout, en naar wens, nog een beetje Luikse siroop
- Dien op met frietjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten