
Ingrediënten:
voor 2 personen
- 500 gr. kippenblokjes
- 50 gr. gesnipperde ui
- 1/2 rode paprika
- 2 koffiel. maïzena
- 4 koffiel. currypoeder
- 4 koffiel. ketchup
- 2 dl. kippenbouillon (1blokje)
- 4 schijven ananas
- 2 eetl. ananassap
- 200 gr. banaan
- Bak de kip goudbruin en leg ze in een vuurvaste ovenschotel
- Fruit de ui en de paprika, voeg de ketchup en de helft van de bouillon toe en laat 2 min. doorkoken
- Voeg het kerriepoeder, peper, zout en de rest van de bouillon toe
- Laat de saus opnieuw koken en bind met de in ananassap opgeloste maizena
- Voeg de in blokjes gesneden ananas bij de saus en giet bij de kip
- Zet het gerecht in een voorverwarmde oven op 175 °C en dit gedurende 45 min.
- Garneer met bananenschijfjes
- Lekker met rijst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten