
Ingrediënten:
voor 4 personen
voor 4 personen
- 800 gr. kalkoenhaasje (diepvries)
- 1 flesje trappist (bv. Chimay)
- 2 sinaasappels
- +/- 2 eetl. aalbessengelei
- 2 eetl. boter
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 koffiel. kruidentuiltje
- peper en zout
- instantsausbinder
Bereiding:
- Laat het vlees licht ontdooien en snij indien nodig in porties
- Pers de sinaasappels
- Verhit de boter in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan beide kanten
- Giet er de trappist bij, voeg het blokje kippenbouillon toe en kruid met kruidentuiltje, peper en zout. Dek af en laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar si (20 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees)
- Haal het vlees uit de pan en breng het braadvocht aan de kook
- Voeg het sinaasappelsap en de aalbessengelei toe. Breng weer aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat extra aalbessengelei
- Serveer het vlees en de saus met kroketjes of pasta.
- Gebruik als garnituur een dik gesneden sinaasappel. Verwarm in de saus en versier er het gerecht mee
origineel recept: Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten