zaterdag 28 juni 2008

Kalkoenhaasje met trappist en sinaasappel


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 800 gr. kalkoenhaasje (diepvries)
  • 1 flesje trappist (bv. Chimay)
  • 2 sinaasappels
  • +/- 2 eetl. aalbessengelei
  • 2 eetl. boter
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 koffiel. kruidentuiltje
  • peper en zout
  • instantsausbinder

Bereiding:

  1. Laat het vlees licht ontdooien en snij indien nodig in porties
  2. Pers de sinaasappels
  3. Verhit de boter in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan beide kanten
  4. Giet er de trappist bij, voeg het blokje kippenbouillon toe en kruid met kruidentuiltje, peper en zout. Dek af en laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar si (20 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees)
  5. Haal het vlees uit de pan en breng het braadvocht aan de kook
  6. Voeg het sinaasappelsap en de aalbessengelei toe. Breng weer aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat extra aalbessengelei
  7. Serveer het vlees en de saus met kroketjes of pasta.
  8. Gebruik als garnituur een dik gesneden sinaasappel. Verwarm in de saus en versier er het gerecht mee

origineel recept: Colruyt

Geen opmerkingen: