zaterdag 19 januari 2019

Paella


Ingrediënten:


250 g kipfilet, in reepjes
200 g chorizo, in plakjes
12 scampi's, gepeld en ontdarmd
350 g langkorrelrijst
4 tomaten, in blokjes
200 g erwten
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 ml witte wijn
400 ml kippenbouillon
3 el olijfolie
½ bosje peterselie, fijngehakt
1 kl paprikapoeder
1 mespunt saffraan
peper en zout


Bereiding :

Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de scampi's kort aan. Hou ze even opzij.
Kruid de kip met peper en zout. Bak ze in dezelfde pan ongeveer 10 minuten aan. Draai af en toe om. Schep ook uit de pan en zet even opzij.

Bak ook de chorizo een paar minuten goudbruin. Schep opnieuw uit de pan en zet mee opzij.

Verhit de rest van de olijfolie en stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de rijst en de helft van de tomaten toe. Blus met de witte wijn en laat op een zacht vuur verdampen.

Giet de bouillon mee in de pan en roer goed om. Voeg de kip en de chorizo terug toe. Kruid met paprikapoeder, saffraan, peper en zout. Laat op een zacht vuur 20 minuten pruttelen.

Voeg de laatste vijf minuten de overige tomaten, de erwtjes en de scampi's toe. Kruid nog eens bij met peper en zout.

Verdeel de paella over de borden. Werk af met de peterselie en serveer.

Geen opmerkingen: