dinsdag 13 april 2010

Fettuccini met kip in milde currysaus, met trio van paprika en champignons


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 400 gr. fettuccini
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 4 kippenborsten
  • 3 paprika’s (verschillende kleuren)
  • 250 gr. champignons
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 200 gr. bloem
  • 30 gr suiker
  • 300 ml melk
  • 30 gr madras currypoeder
  • 50 ml room
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
Bereiding:
  1. Versnipper de sjalot fijn en stoof hem aan in 50 gr boter. Doe de suiker erbij en laat nog even verder stoven. Doe dan 100 gr bloem en de madras curry erbij en roer goed. Voeg de melk toe en laat al roerend ongeveer 5 minuten binden
  2. Zet de pot van het voor en mix de saus tot alle brokjes weg zijn. Zeef ze boven een andere kookpot en werk af met de room
  3. Snijd de kip in blokjes van 2 cm op 2 cm en bak ze goudbruin aan in boter
  4. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes van een halve cm breed. Kuis 2 teentjes look en hak ze heel fijn. Stoof de paprika’s aan in 50 gr boter en de look en kruid af naar smaak
  5. Stoof de champignons in een andere pot, in 30 gr boter, gedurende ongeveer 3 minuten. Doe er dan het citroensap bij en laat nog 5 minuten stoven. Kruid af met peper en zout
  6. Breng 1,5 liter water aan de kook en doe er een blokje kippenbouillon bij. Wanneer het water kookt, doe je de fettucini erin en laat je hem nog 7 minuten koken
  7. Dresseer alles op een warm bord.

Geen opmerkingen: