
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 800 gr. kipfilet
- 100 gr. blokjes gekookte ham
- 250 gr. champignons in schijfjes
- 200 gr. erwtjes
- 50 gr. rozijnen
- 200 gr. verse kruidenkaas (bijv. Philadelphia met kruiden)
- 50 gr. gemalen kaas
- 2 eetl. boter
- 400 gr. deegwaren (bv. spirelli)
- 1,5 dl. kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
- 1/2 koffiel. tijm
- peper en zout
Bereiding:
- Snij de kipfilets in blokjes van ongeveer 3 op 3 cm
- Kook de pasta gaar in lichtgezouten heet water. Laat de erwtjes meekoken. Giet af en laat even uitlekken
- Smelt de boter in een braadpan. Bak de stukjes kip goudbruin langs alle kanten. Kruid met peper en zout
- Voeg de schijfjes champignon toe aan het vlees en kruid met tijm. Bak gedurende 5 min. op een matig vuurtje
- Schep de stukjes kip en de groentjes uit de pan in een vuurvaste schotel. Verdeel er de hamstukjes over
- Meng de kruidenkaas en de rozijntjes onder het braadvocht. Voeg een beetje bouillon toe indien er te weinig saus is
- Meng de warme pasta met erwtjes onder de stukjes kip in de vuurvaste schotel. Giet er de saus ook over
- Strooi gemalen kaas over de pastaschotel, dek af en zet nog 15 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C
origineel recept: Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten