dinsdag 24 februari 2009

Elzassische quiche met uien en spekjes


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 1 uitgerold vel bladerdeeg
  • 250 gr. ambachtelijk gezouten spek
  • 2 grote uien
  • 3 eieren
  • 2,5 dl. extra lichte room
  • 2 eetl. boter
  • 100 gr. geraspte emmentaler
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper de uien fijn
  2. Snij het spek in stukjes
  3. Klop de eieren goed los met de room en de geraspte kaas. Kruid met nootmuskaat, peper en zout
  4. Smelt de boter in een braadpan. Bak de uien op een zacht vuur gedurende ± 10 min. tot ze glazig zijn
  5. Haal de uien uit de pan en doe er de stukjes spek in. Bak ze tot ze knapperig zijn. Laat wat afkoelen
  6. Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm met een diameter van 28 cm. Doorprik het enkele keren met een vork
  7. Verdeel de uien en het spek over het deeg en giet er gelijkmatig de geklopte eieren over
  8. Schuif de quiche in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 35 à 45 min. bakken. Als de quiche te bruin wordt, dekt u ze losjes af met aluminiumfolie. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt
  9. Serveer de quiche warm of lauw met een fris groen slaatje

origineel recept: Colruyt

Geen opmerkingen: