dinsdag 17 februari 2009

Hamrolletjes met prei in kaassaus


Ingrediënten:
voor 4 personen
  • 8 sneetjes gekookte ham
  • het wit van 8 stengels prei (± 15 cm lang)
  • 3 eetl. boter
  • ± 4 dl. melk
  • 100 gr. geraspte emmentaler
  • 1 eidooier
  • 3 eetl. bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Breng 1 l. lichtgezouten water aan de kook en laat het wit van de preistengels afgedekt koken gedurende 15 à 20 min. Leg het preiwit verticaal in een vergiet en laat goed uitlekken
  2. Rol elk preiwit in een sneetje ham en schik in een ovenschotel
  3. Maak de saus klaar: smelt de boter in een kookpan, roer er de bloem door en laat even bakken op het vuur. Meng al roerend met een klopper melk erdoor tot de saus goed gebonden is. Voeg 1/3 van de geraspte kaas toe en laat nog even verder koken. Neem van het vuur en meng er de eidooier door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout
  4. Giet de saus over de hamrolletjes en bestrooi met de rest van de geraspte kaas
  5. Schuif de schotel een paar minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven en zet de grill aan voor een mooi goudbruin korstje
  6. Serveer onmiddellijk met gekookte aardappelen of puree

Tip:
Gooi het groen van de preistengels niet weg: u kan het gebruiken om soep te maken

origineel recept: Colruyt

Geen opmerkingen: