maandag 26 januari 2009

Agnes-Sorelsoep


Ingrediënten:
  • 1,5 l. kippenbouillon
  • 40 gr. bloem en 40 gr. boter (voor de roux)
  • 150 gr. champignons
  • 2 sneden gekookte ham of 50 gr. gekookte rundertong
  • 70 gr. kip van de kippenbouillon
  • boter
  • peper en zout
  • 200 ml. room
  • 2 eierdooiers
  • gehakte peperselie

Bereiding:

  1. Maak een roux met de bloem en de boter
  2. Snijd de champignons in schijfjes en stoof even aan
  3. Breng de kippenbouillon aan de kook en bind met de roux
  4. Snijd de ham in reepjes, en de kip in kleinere stukjes
  5. Voeg de champignons, ham, en kip aan de soep toe
  6. Kruid de soep indien nodig met peper en zout
  7. Meng de room met de eierdooiers (liaison) en voeg toe aan de soep, maar laat de soep niet meer koken! Anders zal ze schiften
  8. Werk af met wat gehakte peterselie

origineel recept: Meersmaak

Geen opmerkingen: