Ingrediënten:
- 1,5 l. kippenbouillon
- 40 gr. bloem en 40 gr. boter (voor de roux)
- 150 gr. champignons
- 2 sneden gekookte ham of 50 gr. gekookte rundertong
- 70 gr. kip van de kippenbouillon
- boter
- peper en zout
- 200 ml. room
- 2 eierdooiers
- gehakte peperselie
Bereiding:
- Maak een roux met de bloem en de boter
- Snijd de champignons in schijfjes en stoof even aan
- Breng de kippenbouillon aan de kook en bind met de roux
- Snijd de ham in reepjes, en de kip in kleinere stukjes
- Voeg de champignons, ham, en kip aan de soep toe
- Kruid de soep indien nodig met peper en zout
- Meng de room met de eierdooiers (liaison) en voeg toe aan de soep, maar laat de soep niet meer koken! Anders zal ze schiften
- Werk af met wat gehakte peterselie
origineel recept: Meersmaak
Geen opmerkingen:
Een reactie posten